Sfanta Vineri Street
Sector 3, Bucharest

team@kulturhaus.ro

Ce îţi place cel mai mult la o petrecere? Socializarea? Culorile vii? Muzica? Cel mai probabil, toate la un loc. Iar filmele şi serialele tale preferate surprind toate aceste elemente şi, prin măiestrie artistică, le arată în toată splendoarea.

Uneori, petrecerile reprezentate în media ajung să dea 120% din sentimental pe care îl încerci atunci când eşti înconjurat de câteva zeci de oameni şi un DJ priceput. Iar topul nostru conţine cele mai bune 9 seriale care se concentrează pe party people trăind cel mai feroce party lifestyle.

1. Skins

Acest serial iese în evidenţă prin faptul că actorii angajaţi să reprezinte adolescenţi chiar erau la vârsta adolescenţei în momentul filmării. Toate imperfecţiunile specifice vârstei sunt vizibile, la fel ca şi setea autentică de a petrece.

Serialul britanic arată ambele faţete ale vieţii adolescenţilor petrecăreţi: în afară de un joie de vivre specific, spectatorii nu scapă nico clipă din vedere faptul că excesele protagoniştilor pot veni şi din dorinţa de a umple un gol afectiv.

2. Mad Men

La un pol opus faţă de Skins, care ilustra petrecerile adolescenţilor de secol XXI, Mad Men se concentrează pe sindrofiile oamenilor maturi şi puternici din anii 60. În afara petrecerilor desfăşurate în faţa unui rând de pahare de whisky, cu trabucul alături, vei putea vedea felul în care experţii în publicitate ai acelor vremuri găseau inspiraţie.

Doar pentru că personajele din Mad Men sunt mai mature, nu înseamnă că distracţia lor era întotdeauna mai rezervată: consumul de alcool şi de alte substanţe, flirtul şi socializarea, toate acestea fac parte din atmosfera unică a serialului.

3. Russian Doll

Serialul are în centru ziua de naştere a protagonistei, Nadia. Deşi ea împlineşte vârsta de 36 de ani, aniversarea ei este una de mare amploare, plină de personaje din lumea artistică, de băutură şi de orgii. Totuşi, ea simte nevoia de a părăsi petrecerea, aşa cum reiese şi din piesa care o însoţeşte de-a lungul evenimentului: Gotta get up, gotta get out, gotta get home before the morning comes.

De ce? Rămâne să vezi în timpul primului sezon.

4. Crashing

Petrecerile din Crashing se desfăşoară într-un loc mai puţin convenţional: un spital dezafectat din Marea Britanie, unde persoanele cu mai puţine posibilităţi financiare pot locui pentru o chirie modică. Dar banii economisiţi pe chirie se duc pe nişte petreceri-monstru în saloanele mari ale fostului spital. Nu lipseşte niciun element: alcoolul, jocurile de societate, personalităţile noi şi interesante şi, desigur, cunoştinţele vechi.

În plus, umorul britanic, în ciuda proastei sale reputaţii, va descreţi multe frunţi de telespectatori. Singurul dezavantaj este acela al celebrei brevilocvenţe britanice – serialul are un singur sezon şi numai şase episode.

5. How I Met Your Mother

Dat fiind că serialul are în centru cinci prieteni în căutarea dragostei, petrecerile sunt motive foarte frecvent întâlnite în multele episoade din How I Met Your Mother. Multe dintre ele sunt tematice – celebră pentru toţi fanii rămâne o petrecere de Halloween, în care protagonistul, Ted, caută cu disperare o femeie frumoasă îmbrăcată în dovleac.

 Tot la o petrecere o cunoaşte Ted şi pe Robin, care este… mătuşa spirituală a copiilor lui şi una dintre cele mai apropiate prietene ale sale de-a lungul timpului. Morala serialului este aceea că, deşi există un moment potrivit pentru orice, pe care nu îl poţi prevedea întotdeauna, uneori e important să faci lucrurile să se întâmple. Iar party-urile sunt una dintre cele mai bune căi de a-ţi schimba cursul vieţii.

6. The Good Place

Oare cum arată petrecerile în Rai? The Good Place este un serial a cărui acţiune să desfăşoară aproape în exclusivitate în Viaţa de Apoi. Eleanor Shellstrop este o persoană de o moralitate îndoielnică, care ajunge din greşeală în locul celor mai bune persoane de pe Pământ. Evenimentele sunt highclass în cea mai mare parte, cu cocktail-uri de fructe de mare la discreţia invitaţilor şi cu coduri vestimentare riguroase. Totuşi, există şi posibilitatea de a petrece în mod relaxat, deoarece în Rai, toţi locatarii trebuie să fie mulţumiţi.

Însă s-ar putea ca nimic să nu fie ceea ce pare, iar adevărata petrecere să se desfăşoare altundeva.

7. The Seven Lives of Lea

Aici, petrecerea este cea care duce la începutul acţiunii dramatice. Protagonista se află în miezul unei petreceri de tip rave în plină zi, într-un cadru natural. Alegerea de a da frâu liber ritmurilor de muzică electronică într-un spaţiu mai puţin convenţional a făcut scena memorabilă. Totuşi, Lea nu poate să nu se întrebe dacă celelalte persoane care participă se simt cu adevărat libere sau au, la fel ca şi ea, un sentiment persistent de singurătate.

8. Elite

Serialul spaniol poate fi şocant pentru unii dintre telespectatori. Flirtul şi agăţatul sunt principalele elemente care sar în ochi în cadrul petrecerilor din Elite. În plus, adolescenţii din serial petrec cel puţin o dată pe săptămână şi mereu în timpul săptămânii de şcoală. Şi să nu uităm de faptul că aproape toate personajele provin din familii cu un statut social înalt, astfel încât au acces la cele mai extravagante locaţii şi ţinute.

În general, spaţiile sunt închise, marcate de lumini de neon şi de un sentiment puternic de înstrăinare faţă de tot ceea ce e obişnuit. Oricâte critici ar fi primit serialul din punctul de vedere al poveştii, petrecerile pe care le prezintă se apropie de domeniul irealului.

9.      Euphoria

Niciun alt serial recent nu a mai creat o asemenea reacţie. Euphoria tratează teme serioase, precum consumul de droguri la adolescenţi şi relaţiile abuzive. Dar imaginea extraordinară a serialului, precum şi felul în care sunt regizate scenele de party, ascund aceste realităţi înfricoşătoare în spatele luminilor roz şi glitter-ului din belşug. Petrecerile înfăţişate de-a lungul episoadelor nu ţin cont de clică socială – orice participant, indiferent de grupul din care face parte, îşi depăşeşte limitele şi descoperă lucruri noi despre sine. Chiar dacă nu întotdeauna cele mai fericite.