Asigurăm viitorul copiilor noștri luptând împotriva drogurilor și pentru incluziunea socială!

Cine suntem? Ce facem?

Află ce reprezintă Fundația Kulturhaus sau poți urmări activitatea fundației pentru a afla mai multe!

Devino Voluntar!

Întelegi cauza noastră și vrei să faci parte din echipa Fundației pentru a lupta împreună pentru un viitor mai sănătos și care să te accepte indiferent de cât de diferit ești de ceilalți? Vino să iei parte la activitățile Fundației Kulturhaus!

1.2 milioane de consumatori

Pe data de 23.05.2022 s-a raportat un număr halucinant de 1.2 milioane de români deveniți consumatori ocazionali de droguri.

Trebuie să facem ceva!

< 16% suflete tinere în pericol!

Mai mult de 16% dintre dependenții de diverse adicții sunt tineri cu vârste cuprinse între 16 – 25 de ani.

Trebuie să facem ceva!

Neacceptarea celor din jur ucide!

Zilnic, tot mai mulți români își curmă viața din cauza discriminării de orice fel (rasă, orientare sexuală, clasă socială, etc.)

Trebuie să facem ceva!

Fundația Kulturhaus se implică activ în lupta împotrivă adicțiilor prin oferirea de metode alternative mai puțin dăunătoare. Totodată încearcă să convingă oamenii să își accepte persoanele din jur indiferent de cât de diferiți ar fi. Astfel, societatea toxică din ziua de astăzi va deveni societatea sănătoasă de mâine!

Consumul de droguri a explodat în România. Spre ce stupefiante migrează tinerii şi ce pot face autorităţile

Un raport European privind drogurile în UE, ce a fost dat publicităţii de Agenţia Naţională Antidrog arată că, la noi în ţară, consumul de stupefiante aproape s-a dublat. Experţii în adicţii atrag atenţia că şi aşa, numărul este subraportat şi că aproape nu mai există formă de socializare la tineri fără consum de droguri. Asta în timp ce marijuana nu mai este la modă şi se trece la stupefiante mai tari.

Peste 20% dintre tinerii români au consumat cel puţin o dată în viaţă canabis, arată cel mai recent sondaj realizat de Agenţia Naţională Antidrog (ANA). Consumatori există pentru cocaină, ciuperci halucinogene şi chiar „drogul-violului” Acelaşi raport mai arată că faţă de 2019, consumul de droguri aproape s-a dublat, iar experţii avansează cifre şi mai îngrijorătoare în această privinţă, atrăgând atenţia că este subraportat numărul consumatorilor.

Tot mai mulți oameni se confruntă cu adicții

Cel mai greu pas în drumul spre vindecare este recunoașterea problemei. Însă nici atunci când cer ajutor, drumul acestor bolnavi nu este unul ușor.

Specialiștii atrag atenția că în ultimii ani a crescut și cu 15 procente numărul persoanelor care au o dependență. Conduc în top: fumatul, consumul de alcool și de droguri, însă câștigă teren și adicțiile comportamentale.

Ultimele statistici europene arată că în România 35% din populație consumă alcool excesiv, mare parte fiind bărbați, adică 53%. Este cel mai ridicat procent din Europa. În ceea ce privește fumatul, cifrele arată că tot mai mulți adolescenți deprind acest comportament nociv. Însă cresc alarmant și dependențe comportamentale precum jocurile de noroc, cele video sau cumpărăturile fără măsură.