Sfanta Vineri Street
Sector 3, Bucharest

team@kulturhaus.ro

Trebuie să fim sinceri: principalul scop al clubbing-ului este agăţatul. În general, persoanele care frecventează cluburile sunt tinere şi în căutarea dragostei. Sau, cel puţin, a unei comapanii plăcute. Dar există multe căi de a da greş în această căutare. Iată cele mai frecvente greşeli pe care le faci în purtarea ta din club şi ce poţi face pentru a le îndrepta.

1.      Dai crezare pick-up-artiştilor

Indiferent dacă te interesează să agăţi femei, bărbaţi sau pe ambii, există oameni în aparenţă binevoitori care îşi împărtăşesc online sfaturile de seducţie. Din păcate, multe astfel de sfaturi riscă să:

  • Nu ia în calcul consimţământul
  • Recomande comportamentele jignitoare (negging) pentru a atrage atenţia ţintei tale
  • Îţi creeze imaginea unei persoane arogante, care vrea doar să se laude în faţa omului pe care-l place
  • Fie dezumanizante pentru partenerul pe care ţi-l doreşti. În definitiv, nicio tactică de agăţat nu va fi general valabilă, deoarece fiecare persoană are individualitatea ei. În plus, nu ştii ce alţi factori îţi pot influenţa crush-ul. Poate tocmai a ieşit dintr-o relaţie şi vrea doar să danseze cu prietenii!

Ce poţi face

Fii un bun ascultător. Află ce o face pe persoana din faţa ta să fie unică şi irepetabilă. Ţine minte detaliile pe care le spune despre sine şi pune-i întrebări pentru a o descoperi şi mai mult.

2.      Nu respecţi consimţământul

În absolut orice interacţiune din club, trebuie să reţii că nu înseamnă nu. Tu spui nu, dar corpul tău spune da este doar o scuză pentru comportamente abuzive. Indiferent dacă vezi o reacţie fizică anume la partenerul tău, asta nu înseamnă că la nivel psihologic se simte pregătit de apropierea cu tine.

Ce poţi face?

Pentru unii oameni, este nevoie de mai mult timp: mai multe conversaţii, un dans sau o plimbare împreună etc. Iar cu alte persoane pe care le placi, s-ar putea să nu existe compatibilitate deloc. În acest caz, nu forţa interacţiunea, bucură-te că ai avut ocazia să cunoşti şi pe cineva nepotrivit pentru tine, pentru a şti mai

3.      Aştepţi o recompensă

Această dinamică este mai frecventă la bărbaţi, însă există şi femei care se fac vinovate de asta: dacă îi cumperi cuiva o băutură, îi împrumuţi o ţigară sau îi comanzi de mâncare, nu înseamnă că i-ai câştigat afecţiunea. Astfel de gesturi ar trebui să vină doar din generozitate, indiferent dacă la finalul serii veţi fi împreună sau nu.

Ce poţi face

Dacă nu poţi face un cadou complet dezinteresat, cel mai bine este să nu-l oferi deloc. Există mult mai multe căi de a aborda pe cineva care să te pună în valoare ca persoană.

4.      Nu comunici direct

Chiar dacă nu e de condamnat să intri în vorbă cu cineva cerând o brichetă, e bine ca mai apoi să îţi faci intenţiile clare. Dacă între tine şi crush există chimie, spune-i ce anume îţi doreşti. Relaţiile sunt foarte complicate şi difuze în zilele noastre. Poate că unii oameni merg în club în căutarea unui partener de lungă durată, în timp ce tu preferi o prietenie cu beneficii sau o aventură de-o noapte.

Fii foarte transparent cu ceea ce-ţi doreşti pentru ca cealaltă persoană să nu se simtă folosită sau păcălită. Nu uita, nu există un singur tip de amator de cluburi: experienţa de viaţă şi preferinţele fiecăruia pot să difere considerabil.

Ce poţi face

Aici este de la sine înţeles: comunicarea este cheia! Foloseşte-o cu încredere!

5.      Tulburi liniştea

Ştiu ce o să spui: cluburile nu sunt oricum cele mai liniştite locuri. Şi ai dreptate. Dar gălăgia unui club are o armonie a ei, pe care rişti să o tulburi dacă:

  • Râzi prea zgomotos;
  • Faci gesturi stridente şi poate chiar periculoase pentru a ieşi în evidenţă;
  • Te iei la ceartă cu persoanele din jur;
  • Invadezi spaţiul personal al altcuiva sau intri într-un grup fără a fi fost primit de toţi membrii lui.

Ce poţi face

Fii tu însuţi. Dacă rezonezi cu cineva anume sau cu un grup de persoane, interacţiunea va decurge natural. Stai departe de orice acţiune histrionică. Pe lângă faptul că rişti să îndepărtezi potenţiali prieteni sau parteneri, există şi riscul de a fi escortat afară din club. Doar nu ai vrea să primeşti interdicţie pentru că într-una dintre nopţi te-ai străduit prea tare să te remarci – se spune că şi publicitatea negativă este tot publicitate, dar pe aceasta cu siguranţă nu o vrei.

6.      Uiţi să te distrezi

Deşi este firesc să te gândeşti la agăţat în momentul în care intri pe ringul de dans, nu trebuie ca ăsta să fie singurul scop. Serile memorabile nu se încheie neapărat cu agenda telefonică conţinând un număr nou sau cu un drum spre casa ta alături de un musafir neaşteptat. Este la fel de posibil să te simţi bine doar alături de grupul tău apropiat şi de celelalte cunoştinţe pe care ţi le mai faci în timpul unei seri dansante.

Ce poţi face

Concentrează-te pe muzică, pe ceea ce simţi tu. Dacă te vei simţi în largul tău la petrecere, îţi vor creşte şi şansele de a fi observat de persoana sau persoanele potrivite pentru tine. Poate că ţi se pare un clişeu faptul că atitudinea este totul, dar a devenit clişeu cu un motiv.